Škola za osobni rast

Healing

arts

The Healer is the Healed

Ovo je škola za svakoga tko želi naučiti više o sebi, naučiti kako živjeti svjesnije, opuštenije i sretnije i kako poboljšati te sačuvati svoje psihofizičko i duhovno zdravlje.
Ovo je škola i za one koji žele naučiti kako pomoći drugima, a onima koji već pomažu ljudima ova edukacija može donijeti novi, holistički pristup životu i radu.

Koje programe nudimo

shiatsu

meditacija

Holistički pristup

Vi ćete prvi imati koristi od onog što naučite u Divine Healingu (Božanskom ozdravljivanju). Potom ćete se, prirodno, naći u situacijama u kojima će dugi ljudi tražiti od vas pomoć, vodstvo i tretman. Ovo je škola za svakoga tko želi naučiti meditirati, živjeti zdrav život bez stresa i izraziti svoju kreativnost u svakom aspektu života.

Prashantam

Temeljni principi/stupovi naše škole

Shiatsu

Učimo i vježbamo drevnu tehniku “pritisak prstom”. Kreiramo stanje relaksacije koje omogućava prirodni protok i pravilnu raspodjelu vitalne energije u tijelu i time tijelu vraćamo sposobnost samoozdravljenja.

Pokret

Pokret je važan dio svakog treninga.Plesat ćemo I šetati kroz nedirnutu moslavačku prirodu. Naučit ćemo i svakodnevno vježbati O.D.H.E. Osho Divine Healing Exercise, * vježbe disanja inspirirane drevnim kineskim i japanskim meditativnim vježbama koje su prilagođene potrebama i mogućnostima suvremenog čovjeka. Odlične su za zdravlje i fizičku fleksibilnost, jednostavnesu i svatko ih može vježbati. Harmoniziraju protok “CHI” duž meridijana i jačaju imunološki sustav.

Meditacija

Prakticirajući razne tehnike meditacije, razvit ćemo svjesnost koja će se pokazati/očitovati u kvaliteti našeg svakodnevnog života i našeg healinga.

Nourishment

Nourishment uključuje balansiranu vegetarijansku prehranu jednako kao I “hranu za dušu” – prijateljstvo i međusobno razumijevanje i podršku među polaznicima/studentima, smijeh, zagrljaje.

Kreativnost

Svoju kreativnost izrazit ćemo kroz svakodnevni život i rad u vrtu, sviranje i ples, pjevanje i pisanje, kuhanje i shiatsu.

Otpuštanje stresa

Prepoznajući ulogu stresa suvremenog načina života u narušavanju zdravlja i nastanku bolesti, naučit ćemo i prakticirati brojne, u svakodnevnom životu i radu lako primjenjive, tehnike za prevenciju i otpuštanje stresa (Specijalizirana kineziologija “3 u 1 Concepts” Brain Gym I druge).

U prvoj godini izobrazbe za shiatsu-praktičara počinjemo s fizičkim tijelom. Učimo i vježbamo drevnu tehniku shiatsu, pritisak prstom, kojom kreiramo stanje relaksacije, uspostavljamo prirodan protok i pravilnu raspodjelu vitalne energije u tijelu i time tijelu vraćamo sposobnost samoozdravljenja.
Naučit ćemo vježbati Divine Healing Exercises (vježbe s disanjem), plesat ćemo i kuhati, vrtlariti i šetati kroz prekrasnu prirodu Moslavačkog gorja.

Prakticirajući razne tehnike meditacije, razvit ćemo svjesnost koja će se očitovati u kvaliteti našeg svakodnevnog života i našeg Divine Healinga.

Nourishment uključuje zdravu prehranu jednako kao i prijateljstvo među studentima, smijeh, zagrljaje. Upoznat ćemo osnove tradicionalne medicine i holistički prisup zdravlju.

Ova škola trenira healere – one koji ozdravljuju sebe i druge.
Jer tek kad ozdravimo sebe možemo pomoći i drugima. “The Healer is the Healed.”

Zašto smo Healing Arts?

Healing shvaćamo kao umjetnost. Zdravlje je prirodno stanje i u svakom od nas stalno teku procesi ozdravljivanja. Uspostaviti prirodni tok energije i harmoniju fizičkog tijela, uma (emocije, ideje ,sustav vjerovanja) i duše, omogućiti ozdravljenje i naučiti ljude da pomognu sami sebi, prava je umjetnost. Svaki naš tretman novi je događaj, jedinstven, nova meditacija, nova kreacija, novo iskustvo jer je i svaki klijent jedinstven i različit od drugih i svakom pristupamo individualno, svjesno i s ljubavlju.
Zbog svega navedenog, ovaj kamp preporučujemo svima koji žele raditi s ljudima ili već rade te žele unaprijediti svoj rad i naučiti nove tehnike ozdravljivanja (fizio-terapeuti, liječnici, defektolozi, psiholozi, osteopati, aromaterapeuti, svi koji se bave raznim tehnikama masaže i healinga, voditelji team-buildinga).

Vimal akademija – Akademija za razvoj ljudskih potencijala (www.vimal.hr), smjestila se u srcu Moslavačke gore u Moslavačkoj Slatini, Popovača, svega 50 km istočno od Zagreba. To je mjesto gdje gost postaje domaćin i aktivno sudjeluje u svim dnevnim poslovima: od kuhanja mediteranske i vegetarijanske hrane do čišćenja blagovaonice, prekrasne dvorane za meditaciju i višekrevetnih soba

ŠKOLA ZA OSOBNI RAST

HEALING ARTS – 1. GODINA IZOBRAZBE 

Organizator:

Škola za osobni rast HEALING ARTS

Lokacija: Vimal Akademija, Put kroz selo 3c, Moslavačka Slatina, Popovača
Datum: uskoro

 

Voditeljica: dr. med.  Magdalena Nardelli Kovačić, shiatsu instruktorica
Tel: 099 653 22 72

Web: naucizivjetizdravo.com